IDEOITA

Arjen apulainen

Harrastavien lasten ja etenkin heidän vanhempiensa arki tarvitsee kaiken mahdollisen lisäavun. Se voi löytyä myös pyyhekuivaimen muodossa.

Työpäivän jälkeen ruokakauppaan, sitten kotiin ja lapsi futis- tai lätkäharkkoihin. Varusteiden tarkistus ja omat kuntoiluvaatteet kassiin, sitten menoksi. Harkkojen ajan vietät kuntosalilla treenaten. Parin tunnin kuluttua kotiin ja ruuanvalmistuspuuhiin. Siinä välissä pitäisi huoltaa hikiset harkka- ja treenikamat. Mikä avuksi?

Asuntomessut 2016Kätevä, tarpeeksi kookas ja hyvin varustettu pyyhekuivain tuo helpotuksen tuttuun tilanteeseen. Hikiset treenikamat jäävät helposti kassiin odottamaan pesukoneen latausta. Seuraavana päivänä huomaat niiden kuivuneen koppuroiksi kassin pohjalle. Tuttua, vai mitä. Niinkin yksinkertainen asia kuin pyyhekuivain hoitaa esivalmistelut näppärästi. Heität vaatteet tangoille, ripustat futis- tai lätkäsuojukset ja kengät hyllyille ja koukkuihin kuivumaan. Ei huolta, vaikka unohtaisitkin ne seuraavaan päivään. Kuivuvat siinä itsestään, kunnes ehdit täyttää pesukoneen. Kuivaimelta on kätevä heittää treenivaatteet koneeseen tai siirtää kuivat kengät ja suojukset kaappiin odottamaan seuraavaa kertaa.

Kuivaimelle on kodissa monta hyvää paikkaa. Sen voi asentaa kylpyhuoneen lisäksi eteiseen, kodinhoitotilaan, tuulikaappiin tai vaikkapa siivouskomeroon. Omakotitaloissa on usein piharakennuksia, jossa kuivaimella on myös monenlaista käyttöä.  Rakennus- tai saneerausvaiheessa kannattaakin miettiä tarkkaan kuivaimien paikat. Samalla saa johdot tai putket piiloon. Vesikiertoisen kuivaimen voi asentaa niin käyttö- kuin kiertovesijärjestelmään, joten se toimii samalla patterina ja luovuttaa lämpöä tilaan, vaikkapa juuri tuulikaappiin. LVI- tai sähkökuviin lisättynä kuivaimet ovat siellä missä niitä tarvitaankin, kunhan muistat lisätä ne hyvissä ajoin piirustuksiin. Sähkötoiminen kuivain toimii hyvin myös jälkiasennettuna, muutamalla ruuvilla kiinnitettynä, kun sille löytyy sopiva paikka pistorasian läheltä.

Asuntomessut 2016Kuivaimia on monen kokoisena, joten mallistosta voi valita täsmälleen omiin tarpeisiin sopivan koon. Kapea, mutta korkea Tango mahtuu pieneen kylpyhuoneeseen vaikka oven pieleen. Siinä on monta poikkitankoa, mille ripustaa irtokoukkuja ja -hyllyjä. Nämä lisävarusteet ovat käteviä juuri erilaisten urheilukamppeiden tai pikkupyykin ripustukseen. Pesutiloihin voi asentaa useammankin kuivaimen, varsinkin jos käyttäjiä on paljon. Hauska, suorastaan söpö pieni Domo tai matala Tango sopivat vaikka pesukoneen yläpuolelle kiinnitettynä. Niille voit ripustaa pikkupyykin kätevästi suoraan koneesta, kauluspaidat vaateripustimilla hyllyn pienoille ja alusvaatteet vaakatangoille. Lisävarusteilla saa näppärästi lisää kuivatustilaa. Irtohyllyn pienoihin kiinnitettynä voit kuivattaa jopa lakanoita, kevyesti pyykkipojilla laskostettuina. Tyylikäs pyyhekuivain on pieni ja kompakti arjen apulainen. Helppo asentaa, vaivaton käyttää, mutta se antaa mahtavasti käyttömukavuuksia.