IDÉER

Hjälp i vardagen

Barn med hobbyer och särskilt deras föräldrar behöver all hjälp de kan få i vardagen. Denna kan även vara i form av en handdukstork.

Efter arbetsdagen åker man till matbutiken, sedan hem varefter man för barnet till fotbolls- eller ishockeyträningen. Kolla igenom utrustningen, sätt de egna idrottskläderna i väskan och ge er av. Medan barnet är på träningen tränar du själv på gymmet. Efter ett par timmar kommer ni hem och det är dags att laga mat. När ska man hinna sköta de svettiga träningskläderna och -utrustningen? Var finns hjälpen?

Asuntomessut 2016En behändig, tillräckligt stor och välutrustad handdukstork underlättar denna bekanta situation. Ofta glömmer man de svettiga träningskläderna i väskan när de väntar på att sättas in i tvättmaskinen. Följande dag märker du att de torkat till oigenkännliga bylten i väskan. Bekant, eller hur? En så enkel sak som en handdukstork sköter smidigt förberedelserna. Släng upp kläderna på stängerna, häng upp fotbolls- eller ishockeyskydden och skorna på hyllorna och krokarna för att torka. Det gör inget även om du skulle glömma dem där till följande dag. De torkar där av sig själva tills du hinner fylla tvättmaskinen. Från torken är den enkelt att slänga in träningskläderna i maskinen eller flytta torra skor och skydd in i skåpet till nästa gång.

Det finns många bra ställen där man kan ha en tork hemma. Förutom i badrummet kan den vara i hallen, klädvårdsrummet, vindfånget eller varför inte i städskrubben. Egnahemshus har ofta gårdsbyggnader där torken också kommer till nytta. Det lönar sig att fundera var man behöver torkar när man bygger eller renoverar. Då blir kablar och rör också dolda. En vattenvärmd tork kan monteras i såväl tappvatten- som cirkulationsvattensystem, så den fungerar samtidigt som ett värmeelement i rummet, till exempel i vindfånget. När torkarna finns med på VVS- eller elritningarna kommer de dit de behövs, bara du har dem med på ritningarna i god tid. En elvärmd tork fungerar väl också när den installeras i efterhand. Det är bara att fästa den med några skruvar när du hittar en lämplig plats i närheten av ett eluttag.

Asuntomessut 2016Bostadsmässan 2016 Det finns torkar i många olika storlekar, så du hittar en storlek som passar precis ditt behov i vårt sortiment. Den smala men höga Tango ryms i ett litet badrum till exempel vid dörrposten. Den har många tvärgående rör som du kan hänga upp lösa krokar och hyllor på. Dessa tilläggsutrustningar är behändiga för upphängning av olika idrottsredskap eller småtvätt. I badrummet kan man montera flera torkar, särskilt om det finns många användare. Roliga, rentav söta lilla Domo eller låga Tango kan till exempel monteras ovanför tvättmaskinen. På dem kan du bekvämt hänga upp småtvätten direkt från maskinen, kragskjortor på byglar på hyllans pinnar och underkläderna på de vägräta stängerna. Tilläggsutrustningen ger enkelt mer torkutrymme. I den lösa hyllans pinnar kan du torka rentav lakan, enkelt vikta och upphängda med klädnypor. En elegant handdukstork är en liten och kompakt hjälpreda i vardagen. Lätt att montera, bekväm att använda, men den ger ändå en massa komfort.