IDÉER

Städarens stöd

Vem älskar väl att städa? Alla älskar vi dock ett rent hem. Handdukstorken drar ett litet strå till stacken när det gäller den dagliga städningen.

Varifrån kommer allt damm, alla fläckar och brödsmulor egentligen? Alltid och hela tiden. Även om man skulle försöka leva aldrig så prydligt, får man torka av ytorna flera gånger per dag. Handdukstorken gör tyvärr inte det för dig, men den kan göra din vardag lättare. Vart sätter du en fuktig duk efter att du dammtorkat och torkat av bordet? Sköljer den under rinnande vatten, vrider den torr och sedan? På värmeelementet i vardagsrummet eller köket? Få av oss väljer städdukarna så att de passar in i vardagsrummets interiör, så att duken blir en del av inredningen när den hänger på tork. En handdukstork i klädvårdsrummet eller badrummet torkar städdukarna snabbt och prydligt. Inte heller där är de i gömman, men de torkar väldigt fort på torken, upphängda på krokar eller rören. Sedan är det bara att gömma dem i skrubben.

Asuntomessut 2016

Moppar, golvdukar och -rakor är ofta tjocka och torkar långsamt. När de är fuktiga samlar de lätt bakterier och börjar lukta. Efter tvätt kan du hänga upp dem på krokar på handdukstorken eller direkt på rören. Om det bara finns lite utrymme i badrummet och hyllorna stör passagen, kan hyllan förvaras lodrätt upphängd på torken eller så kan tilläggsutrustningen lyftas in i skåpet efter torkning.

KTorken kan också placeras direkt i städskrubben. I skrubben torkar och förvarar du bekvämt städredskapen till nästa gång, utom synhåll.

I små, speciellt i gamla höghuslägenheter finns det inte alltid någon städskrubb. En liten elvärmd handdukstork i badrummet kan delvis ersätta städskrubben. Häng upp en vacker tygpåse på torkens stång eller en krok. Där kan du förvara olika tillbehör du behöver för städning och tvätt, till exempel de där torra, rena städdukarna, tvättpåsar och klädnypor. Du kan placera en vacker, lätt korg på en hylla som fästs vid torkens övre del. Där kan du vid sidan av annat smått och gott också förvara lösa krokar. Dessa små idéer hör till de roliga lösningar som gör även trista badrum vackrare och mer praktiska. Du kan montera en löstagbar, elvärmd handdukstork även i en hyresbostad, om hyresvärden ger sitt tillstånd. När du flyttar kan du sedan ta den med dig och använda den i nästa bostad precis som all annan lös inredning. Måttligt prissatt investering som hjälper till på många sätt.