IDEOITA

Hanskat ja lapaset kuiviksi helposti

Keväällä ja syksyllä märkiä sormikkaita ja kastuneita kenkiä riittää lapsiperheessä joka päivälle

Eräskin lapsi totesi: kura on mun lempparia! Lapsiperheen arjessa monikin päivän käänne kiteytyy välinehuoltoon ja sen toimivuuteen. On kiireisiä lähtöjä päiväkotiin ja kouluun, ulkoilun jälkeisiä hiekkaisia haalarikasoja eteisen lattialla ja hikisiä harrastusvälineitä. Aamustartteja voi nopeuttaa muutamalla ratkaisevalla minuutilla, kun laittaa pipoille ja hanskoille omat paikkansa arkieteiseen jolloin niitä ei tarvitse etsiskellä ympäriinsä. Tuolloin jää kuitenkin vielä ratkaisematta se, minne ne samat hanskat laitetaan silloin kun tullaan ulkoa märillä kamppeilla sisään? Vastaus tähän on pyyhekuivain!

 

Suurperheen arkieteinen

 

Iso perhe rakentaa uutta kotia Porvooseen. Talo on heille jo toinen ja monia käytännön asioita oli otettu ensimmäisen talon ajoilta opiksi. Pyyhekuivaimet olivat käsitteenä perheelle tuttuja, mutta rakentamisen tuiskeessa ei kuivain tullut vielä mieleen. Suunnittelussa oli kuitenkin mietitty ulkovaatteiden kuivatusta sen verran, että kodinhoitohuoneeseen asennettiin sähkövaraus kuivauskaapille. Perheen äiti kertoo: ”alunperin kodinhoitohuoneeseemme piti tulla kurapisteen viereen kuivauskaappi hieman päiväkotien eteisten tyyliin. Huomasimme, että paikka oven vieressä johon kaappia olimme kaavailleet, onkin sille aivan liian ahdas. Kulkeminen kodinhoitohuone/arkieteisen ja muiden kodin tilojen välillä olisi muuttunut hankalammaksi. Paremman ratkaisun puuttuessa märkiä haalareita ja hanskoja on kuivatettu tähän asti kylpyhuoneen lattialle levitettynä lattialämmön päällä. Tässä ratkaisussa kylpyhuoneen lattialle päätyi myös aika paljon vaatteista karisevaa hiekkaa, ja pikkuhiljaa alkoi epäilyttää lattian mikrosementin kesto, ja että naarmuuntuuko sen lakkapinta pidemmän päälle pilalle. Jotain piti siis keksiä! Ja kas, maailmankaikkeuden postimyynti kuuli tilaukseni, ja johdatti minut onnellisen mutkan kautta tutustumaan kotimaisiin REJ Design pyyhekuivaimin. Oli loistojuttu, että sähkötoimisen kuivaimen sai asennettua kodinhoitohuoneeseen myös jälkeenpäin. Jos kuivauspatteri olisi tullut mieleen jo siellä rakennusvaiheessa, olisimme luultavasti päätyneet asentamaan vastaavan vesikiertoisena, mutta nyt kuivain pääsikin tuuraamaan sitä hankkimatta jäänyttä kuivauskaappia ja hoitaa homman vielä tyylillä!”

 

 

Sisustajan unelma

REJ Designin valikoimassa on monenlaisia malleja ja kokoja kuivaimista, ja sopivimman löydyttyä saa mittojen lisäksi myös värin valita ihan itse. Sisustajan unelma! Perhe päätyi mattamustaan Tango-malliseen kuivaimeen, mutta harkitsi myös kirkkaan keltaista, hetken jopa vihreää. Kapeana ja korkeana Tango mahdollisti tilan tehokkaan hyödyntämisen. Musta patteri jatkaa kodin rappusten pinnakaiteiden kanssa samaa muotokieltä ja muutoinkin musta on perheen sisustukseen sopiva väri. Pientä irroittelua ulkoasuun sai ottamalla kenkä/lapaspidikkeitä eri värisinä.

”Arkisetkin jutut ovat paljon mukavampia, kun niihin löytyy esteetikonkin silmään sopiva vaihtoehto”, äiti toteaa.

Kuivaimen poikkipinnoihin ripustettavilla lisävarusteilla saa kuivainta käytettyä monenlaiseen kuivaamiseen. Hanskoille on omat koukkunsa ja irroitettavalla hyllyllä saa lisää ripustustilaa tai paikan jollekin isommalle esineelle, esimerkiksi pesussa olleelle lapsen unikaverille, joka pitää saada pian kuivaksi patterin lämmössä. Takit ja haalarit saa ripustettua kuivumaan henkareissaan poikkipinnoihin.

Perheelle tuotteen kotimaisuus on estetiikan ohella tärkeä lisäpointti ja Design from Finland -merkki oli kiva lisämauste muutoinkin mieluisassa tuotteessa! Vaikka lapasten kuivaaminen oli kimmokkeena kuivaimen hankintaan, on perhe huomannut, että kuivauspatteri on todella kätevä apu ympärivuotisesti.