RejDesign logo

Usein kysyttyä

Vesitoimisten kuivainten pintalämpötila on noin 55 ºC (käyttövesi- tai lämmitysjärjestelmän lämpötilasta ja virtaamasta riippuen) ja sähkötoimisten noin 45 – 50 ºC. Pintalämpötila voi kuivaimen sijainnista, huonetilasta, ilmanvaihdosta ja muista tilassa vallitsevista olosuhteista johtuen olla paikoitellen jonkin verran tätä pienempi tai suurempi, lämpötila ei kuitenkaan ylitä 65 ºC.

Erikoismittaisia kuivaimia on mahdollista saada ainoastaan vesitoimisena. Vesitoimisia kuivainmalleja voidaan valmistaa myös eri kytkentäväleillä ja ala-, ylä- tai sivukytkentäisinä. Mallistossamme olevia kuivainmalleja voidaan jossain määrin modifioida tai kuivain voidaan valmistaa kokonaan mittatilaustyönä tietyin tuotannollisin rajoituksin. Largo- ja Tango-mallisarjan tietyistä tuotteista on myös tilauksesta saatavana ns. kallistettu versio, jossa kuivain kallistuu ulospäin seinäpinnasta (telineen yläosa on kauempana seinäpinnasta kuin alaosa).

Eriskoismalli tiedusteluja / tilausta varten tulee täyttää lomake; REJ Design -mittatilauskuivain. Lomakkeelle tulee liittää mukaan mukaan piirros tai hahmotelma, josta käy ilmi vähintään kuivaimen leveys, korkeus, väliorsien lukumäärä, kytkentäväli ja –suunta sekä etäisyys seinäpinnasta. llmoita myös liitosyhteiden tekniset tiedot BT (3/4”) vai 10 mm (3/8”) tai 15 mm (1/2”) sekä toivomasi pintakäsittely (kromaus vai pulverimaalaus). Maalattavien tuotteiden värivaihtoehdot RAL-värikartasta. Tarkistathan erikoisvärin saatavuuden ennen tilausta.

Sähkötoimisia kuivaimia ei ole mahdollista saada erikoismitoilla.

Kaikki vesitoimiset REJ Design – kuivaustelineet soveltuvat asennettaviksi sekä suljettuun lämmitysjärjestelmään, omaan kiertojärjestelmään että käyttövesijärjestelmään, valmistusmateriaali on tyyppihyväksytty kupari. Ks. lisätietoja kuparista ja kuparin soveltuvuudesta käyttövesiverkkoon Cupori Oy:n www-sivuilta www.cupori.com. Rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoja koskevan 1.1.2018 voimaan astuneen asetuksen mukaan uudisrakennuskohteissa voidaan käyttää sähkötoimisia kuivaimia tai vesitoimisia kuivaimia, jotka liitetään lämmitysjärjestelmään tai omaan kiertojärjestelmään. Korjaus- ja muutostyössä voidaan käyttää sähkötoimisia tai vesitoimisia kuivaimia kuten edellä, tämän lisäksi myös lämpimän käyttöveden kiertojohtoon liitetyt lämmönluovuttimet (esim. kuivaimet) voidaan uusia. Käyttöveteen liitettyjen lämmönluovutuslaitteiden yhteenlaskettu teho ei saa ylittää 200W per huonetila. Kaikkien Rej Design -kuivainten teho on alle 200W.

Kuivaimen värin voi valita!

Vakiopintakäsittelynä kuivaimissa ja lisävarusteissa on joko kromaus, musta tai valkoinen epoksipulverimaalaus. Mustan sävykoodi on RAL 9005  ja kiiltoaste on matta 12-23. Valkoisen sävykoodi on RAL 9010 puolikiiltävä. Lisähintaan Rej Design -kuivaimen tai lisävarusteet voi voi tilata myös eri sävyissä RAL-värikartan mukaan tai kullattuna 24 karaatin kullalla.  Erikoisväristen kuivaimien toimitusaika on hieman pidempi kuin vakiovärien toimitusaika. Tarkistathan erikoisvärin saatavuuden ja toimitusajan ennen tilausta asiakaspalvelustamme tai jälleenmyyjiltämme. 

Mikäli tilattava vesitoiminen kuivain on musta, valkoinen tai erikoisvärinen, suosittelemme tilaamaan vesiliittimet kuivaintilauksen yhteydessä. Tällöin liittimien peitelaippojen väri on yhtenevä kuivaimen kanssa. Huom. vesiliittimet eivät sisälly kuivaimen toimitukseen.

Kuivaimen mukana pakkauksessa tulee aina asennusohje. Asennusohjeet löytyvät myös www-sivuiltamme asennuksen- ja suunnitteluntueksiosiosta. Suosittelemme, että vesitoimisen kuivaimen asentaa LVI-alan ammattilainen. Asentaminen tulee tehdä kohteeseen soveltuvilla välineillä ja oikeilla asennustarvikkeilla sekä noudattaen ammattimaista osaamista ja huolellisuutta. Asentaessa tulee myös noudattaa Suomen rakentamismääräyksiä. Vesitoimiset Rej Design – kuivaimet on mitoitettu Oraksen asennusliittimien (45mm) mukaan. Rej Design -vesitoimiset kuivaustelineet ovat yhteensopivia Oraksen pinta-asennus-, epäkesko- tai suora-asennusliittimien kanssa. Vesiliittimet eivät sisälly toimituspakettiin.

Pinta-asennuskulmia käytettäessä on tärkeää asentaa liitin oikein niin, että tiivistepinnalle tulee liittimen mukana toimitettava täyteholkki (terävät särmät voivat muuten ajan kuluessa vahingoittaa kuivaimen tiivistettä). Asennuksissa on myös kiinnitettävä huomiota seinän ja asennusliittimien suoruuteen. Tiivisteeseen kohdistuvan pintapaineen tulee olla tasainen eli tiivisteessä tulee olla riittävä puristus koko pinta-alalla, jotta tiivistettävä väliaine ei pääse tiivisteen sisälle.

REJ Design –kuivaustelineessä voi kuivattaa vaivattomasti pyyhkeet, kylpytakit, vesipestävät vaatteet, pikkupyykin, ulkoilu- sekä lastenvaatteet. Arempien tekstiilien, mikrokuidun ym. teknisten materiaalien, keinokuitujen ja kuravaatteiden kanssa on suositeltavaa käyttää esim. pyyhettä kuivaimen ja tekstiilin välissä. Ks. myös kuivainten lisävarusteet tuotevalikoimassamme. Lisävarustekoukut ja hylly ovat mainioita apuvälineitä myös arempien materiaalien kuivattamisessa.

Kuivaimen mukana pakkauksessa tulee aina asennusohje. Asennusohjeet – ja videot löytyvät myös www-sivuiltamme asennuksen- ja suunnitteluntueksiosiosta.

Sähkötoimiset REJ Design -kuivaajat toimitetaan aina pistotulppaliitännällä varustettuina, joten asennus on todella helppoa, kun tilassa on pistorasia. Vakiopistotulppajohdon pituus on 130 cm. Tilauksesta voimme toimittaa kuivaimen myös valkoisella 400 cm pistotulppajohdolla tai mustalla 130 cm pistotulppajohdolla. Suosittelemme käyttämään laitteen omaa johtoa kiinteissä asennuksissa ja huomioimaan kuivaimen paikan ja peitelaipan koon kohteen jo suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. Vaivattominta on tuoda max 16 mm asennusputki  asennusjalan taakse valmiiksi. Sähkötoimisen kuivaimen kiinteän asennuksen (jolloin liitäntäjohto ei jää näkyviin) saa kuitenkin suorittaa vain alan ammattilainen tai valtuutettu sähköurakointiliike.

Sähkötoimiset kuivaimet toimitetaan vakiona 1,3 m valkoisella pistotulppajohdolla varustettuna. Tilauksesta voimme toimittaa kuivaimen myös valkoisella 4 m johdolla ja  mustalla 1,3 m  pistotulppajohdolla.

Rej Design -sähkötoimisten kuivaustelineiden energiankulutus on hyvin alhainen, vain 35-75W mallista riippuen, joten etenkin kosteissa tiloissa kuivaimen yhtäjaksoinen käyttö on suositeltavaa. Kuivaimet valmistetaan kuparista, joka johtaa lämpöä erinomaisesti. Näin tuote kuivattaa tehokkaasti samalla kun kuivaimessa käytetyt vastustehot ja vastaavasti sähkönkulutus pystytään pitämään pienenä. Kuivain poistaa ylimääräistä kosteutta huoneilmasta ja auttaa näin pitämään rakenteet kuivina ennaltaehkäisten osaltaan kosteus- ja homevaurioiden syntyä. Sähkötoimiset kuivaimet, lukuun ottamatta mallia Smart EM 660, on varustettu ON/OFF –kytkimellä, jossa on merkkivalo. Haluttaessa kuivaimen voi myös kytkeä pois päältä.

Vesitoimisten kuivainten osalta lämmitysjärjestelmään (patteriverkostoon) liitetty kuivain on silloin lämmin kun lämmitysjärjestelmä on toiminnassa. Käyttövesijärjestelmään liitetty kuivain on aina lämmin. Huom. Suomen rakennusmääräysten mukaan käyttöveteen liitettyyn kuivaimeen ei saa asentaa säätöventtiiliä eikä käyttöveteen liitetyn kuivaimen lämpötilaa saa säätää termostaattiventtiilillä. Vesitoimisen kuivaimen lämpö tulee lämpimästä käyttö- tai patteriverkostovedestä, käytöstä ei tule kuluja.

REJ Design – kuivaustelineen voi sijoittaa kylpy- ja kodinhoitotilaan, WC-tilaan, pukuhuoneeseen, eteiseen ja kuraeteiseen, tuulikaappiin, askarteluhuoneeseen, siivouskomeroon, autotalliin jne. Kuivaimella voi nopeasti ja vaivattomasti kuivattaa vesipestävät pyyhkeet, pikkupyykin ja ulkoiluvaatteet. Samalla se tuo lisälämpöä ja kuivaa huoneilmasta ylimääräistä kosteutta.

REJ Design -mallistosta löytyy kuivainvaihtoehtoja kaikkiin uudis- ja korjausrakentamiskohteisiin, niin kotiin kuin julkisiinkin tiloihin. Ne sopivat erinomaisesti myös mökille ja muihin vapaa-ajanasuntoihin.

Kaikki REJ Design -pyyhekuivaimet sekä lisävarusteet valmistetaan Suomessa jo yli 65 vuoden kokemuksella. Ne ovat kotimaisia Avainlippu-tuotteita, joille on myönnetty myös Design from Finland -merkki.