IDEOITA

Koiran kanssa lenkille säällä kuin säällä – kuivata varusteet kätevästi

Todella monessa suomalaisessa kodissa on koira. Lemmikit ovat tärkeä osa perhettä ja elämäntapaa. Koirien kanssa harrastetaan, ulkoillaan, kilpaillaan ja eletään myös kotona leppoisaa arkea. Jotkut koirat ovat omistajilleen tärkeitä avustajia arjen toimissa, ja koiria on myös virkatehtävissä. Tämän kaiken kun yhdistää pohjoisen kotimaamme vaihteleviin vuodenaikoihin ja säähän, on yhteenlaskettu tassupesujen määrä melkoisen suuri! Koiranilma on osuva ilmaisu, ja mitä rapaisempaa, sen hauskempaa tuntuu nelijalkaisilla ulkona olevan.

Ulkoilua ja tassujen pesua riittää koiraperheissä useampia kertoja päivässä ympäri vuoden, ja tällöin on mukavaa että välinehuolto toimii. Koiran ollessa pieni pentu sisäsiisteyttä vasta opetellaan, ja opetellessa ulkoilujen määrä on vieläkin suurempi. Sateen sattuessa myös ulkoiluttajan omat vaatteet kaipaavat lenkin jälkeen kuivatusta koiran hihnan ja tassupyyhkeen lisäksi.

Jotta ulkoilukamppeet ovat pian taas käyttökunnossa, on ne hyvä saada kuiviksi nopeasti ja ilmavasti. Tässä on hyvänä apuna REJ Design-kuivain. Hihnan ja pyyhkeen voi säilyttää patterin koukuissa muutoinkin, ja napsauttaa sähkötoimisen kuivaimen lämmön päälle vain tarvittaessa. Tai jos kuivain on vesikiertoinen, se lämmittää koko ajan mukavasti patterin lailla kodinhoitotilaa, eteistä jne. Sähkötoimisen kuivaimen saa asennettua näppärästi parilla ruuvilla jälkeenpäinkin, kunhan sille löytyy sähköt tai pistorasia.

 Arjen sujuvuus on monille se tärkein juttu, kun kysytään asumisen haaveista. Lemmikit ja niiden tarvikkeet on hyvä huomioida kodin toiminnoissa myös, koska onhan koira sentään ihmisen paras ystävä. Omistajallakin jää enemmän aikaa rapsuttelulle, kun välineet löytyvät helposti ja kuivina kuivaimen koukuista.