Kuivainten liitännät/kytkennät

Vesitoimisten kuivainten kytkentävaihtoehdot

alakytkenta-kuva1Kaikissa vesitoimisissa REJ Design Tango-, Largo-, Bamboo- ja Vivo-kuivaimissa on tehdasasennetut peitelaipat kiinnitysjaloissa (2 kpl). Laipat toimitetaan myös Duetto-kuivaimen mukana. Peitelaipat vastaavat ulkomuodoltaan Oraksen epäkesko- ja suoravesiliittimien laippoja ja sopivat yhteen myös pinta-asennuskulmien kanssa. Kuivaimen kiinnityskohtiin ei jää ruuveja näkyviin, kiinnitys on huomaamaton ja tyylikäs.

 

 

 


alakytkenta-kuva3Vesitoimisen kuivaimen uppoasennuksessa suosittelemme käytettäväksi Oraksen epäkesko- tai suoraliittimiä. Vesiliittimet eivät sisälly kuivaimen toimituspakettiin, mutta tarvittaessa ne voidaan toimittaa tilauksesta. Ks. lisävarusteet. Asennuksesta vastaavalla LVI-alan ammattilaisessa on yleensä asennuksessa tarvittavat liittimet mukanaan. Suosittelemme kuitenkin erikoisvärisen kuivaimen tilauksen yhteydessä tilaamaan vesiliittimet samaan aikaan, näin liittimet ovat samanvärisiä kuivaimen kanssa ja kokonaisuudesta tulee yhtenäinen.

 

 


alakytkenta-kuva2Pinta-asennuskohteissa suosittelemme käyttämään vesitoimisen kuivaimen asennuksessa Oraksen pinta-asennusliittimiä. Vesiliittimet eivät sisälly kuivaimen toimituspakettiin, mutta tarvittaessa ne voidaan toimittaa tilauksesta. Ks. lisävarusteet. Asennuksesta vastaavalla LVI-alan ammattilaisella on yleensä kaikki asennukseen tarvittavat liittimet mukanaan. Suosittelemme kuitenkin erikoisvärisen kuivaimen tilauksen yhteydessä tilaamaan vesiliittimet samaan aikaan, näin liittimet ovat samanvärisiä kuivaimen kanssa ja kokonaisuudesta tulee yhtenäinen.

 

 

 


Alakytkentäiset vesitoimiset kuivaimet

Kaikki vesitoimiset REJ Design -kuivaustelineet soveltuvat asennettaviksi sekä käyttövesi- että lämmitysjärjestelmään. Kuivaimet voidaan asentaa joko pinta- tai uppoasennuksena. REJ Design-kuivauspatterit ovat yhteensopivia yleisesti Suomessa käytettävien vesiliittimien kuten Oras-liittimien kanssa (ks. yllä). Vesiliittimet eivät sisälly toimituspakettiin, koska asennustapa riippuu asennuskohteesta. Suosittelemme käyttämään LVI-alan ammattilaista vesitoimisten kuivauspattereiden asennuksissa. Vesitoimisen kuivaimen kiinnitysjalkojen peitelaipat (2 kpl) ovat vakiona mallisarjoissa Tango, Largo, Bamboo, Duetto ja Vivo.

REJ Design -vesitoimisten kuivainten vakiomalleista valtaosa on ns. alakytkentäisiä malleja eri kytkentäväleillä (vesiliitännät alajaloista). Mallistossa on kuitenkin myös useita muita kytkentävaihtoehtoja. Ks. esimerkkejä valmistamistamme sivu-, ylä- ja erikoiskytkentäkuivainmalleista alempana.


alakytkenta-esimkuva1Oheisessa kuvassa on vesitoiminen, alakytkentäinen Tango BTH 35744 -kuivain asennettuna lämmitys- tai käyttövesijärjestelmään käyttäen Oraksen pinta-asennusliittimiä (eivät sisälly toimituspakettiin). Pinta-asennustapaa käytetään silloin, kun vesiputket on asennettu seinärakenteen pintaan tai kun kuivain halutaan liittää esim. käyttövesijärjestelmään jälkiasennuksena.

 

 

 

 

 

 


alakytkenta-esimkuva2Oheisessa kuvassa on vesitoiminen, alakytkentäinen Rej Design Tango BTH 35744-kuivain asennettuna uppoasennuksena käyttäen Oraksen epäkesko- tai suoraliittimiä (eivät sisälly toimituspakettiin). Uppoasennus voidaan toteuttaa silloin, kun vesiputket on asennettu seinärakenteen sisälle ja ulosotot suunniteltu ja asennettu sopimaan ko. kuivainmallin kytkentävälille. Vesiputket eivät jää näkyviin.

 

 

 

 

 

 


Sivukytkentäiset vesitoimiset kuivaimet

v-largo_80404Tietyt REJ Design -kuivaimet ovat vakiona sivukytkentäisiä (kuten Largo BTH 120404, Largo BTH 80404, Largo BTH 60404, Smart BTU 602, 602S, 502, 402). Kuivain kytketään käyttövesi- tai lämmitysjärjestelmään sivusta (liittimet sijaitsevat päällekkäin samalla puolella kuivainta). Tarkista kytkentäväli tarkemmista tuotetiedoista ko. tuotteen kohdalta. Sivukytkentäisissä kuivaimissa on kaksi ilmaruuvia, joten ne voidaan kytkeä joko oikealta tai vasemmalta puolelta.

 

v-smart_602Muita sivukytkentäisiä malleja voidaan valmistaa tilauksesta mm. levypatterin tilalle. Tarvittaessa valmistamme vesitoimisia kuivaustelineitä myös patteriventtiililiitännällä (R 3/8” tai R 1/2”, liitäntä esim. putken päästä tai putken kyljestä). Kysy lisää myynnistämme p. 09 8689 390.

 

 


Yläkytkentäiset vesitoimiset kuivaimet

5488245_tango_bth_50744_ylakytkentaAla- ja sivukytkentäisen kuivainten lisäksi tiettyjä malleja on saatavana myös yläkytkentäisinä. REJ Design -yläkytkentäisten vakiomallien vesiliitäntä tehdään yläjaloista, jolloin lopputuloksesta saadaan mahdollisimman siisti ja tyylikäs. Yläkytkentäiset kuivaimet soveltuvat erinomaisesti eritoten korjausrakentamiskohteisiin, joissa vesiputket asennetaan kattoon tai katonrajaan. Näin vesiputkien pinta-asennusvetoja jää näkyviin mahdollisimman vähän.

Ohessa esimerkki yläkytkentäisen vesitoimisen kuivaimen asennuksesta silloin, kun vesiputket on asennettu seinärakenteen pintaan (kuvan malli yläkytkentäinen Tango BTH 50744).

Yläkytkentäisiä malleja ovat mm. Tango BTH 35744 ylä, BTH 50744 ylä, BTH 60744 ylä, 50514 ylä, 50655 ylä, 40788 ylä, 50788 ylä, 40807 ylä, 35130 ylä ja 50130 ylä.

Valmistamme myös muita yläkytkentäisiä kuivainmalleja tilauksesta.

Tarvittaessa vesitoimisia kuivaustelineitä saa myös patteriventtiililiitännällä (R 3/8” tai R 1/2”, liitäntä esim. putken päästä). Kysy lisää myynnistämme p. 09 8689 390.


Sähkötoimisten kuivainten liitäntävaihtoehdot

Sähkötoimiset REJ Design -kuivaustelineet toimitetaan pistotulppaliitännällä, liitosjohdon pituus on 130 cm. Erikoistilauksesta voimme varustaa kuivaimen myös 400 cm pistotulppajohdolla. Kuivain on sellaisenaan valmis liitettäväksi pistorasiaan.

Valtuutettu sähköurakoitsija voi asentaa kuivaimen myös kiinteästi niin, ettei johto jää näkyviin. Kiinteässä asennuksessa suosittelemme käytettäväksi laitteen omaa liitosjohtoa ja max. 16 mm sähköasennusputkea. Liitäntäjohdon paikka ja läpiviennin koko kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa. Sähkötoimisen kuivaimen kiinnityslaipan läpimitta on 43 mm ja liitäntäjohdon paksuus 6,7 mm. Helpoin tapa tehdä kiinteä asennus on tehdä sille varaus jo rakentamisvaiheessa: kiinnitys/liitoskohtaan johdollisen kiinnityslaipan alle kannattaa tuoda 6,7 mm sähköjohdolle mitoitettu sähköasennusputki valmiiksi (max läpimitta 16 mm, jotta laipan kiinnitysruuville jää riittävästi tilaa).

Sähkötoimisen kuivaimen huomaamaton, merkkivalolla varustettu on/off-kytkin sijaitsee putken päässä samassa kulmassa kuivainta kuin sähköliitäntä. Kuivaimen kätisyyden voi valita tuotetta tilattaessa, ks. tuotetiedot. Sähkötoimisen kuivaimen tuotetietojen o/y, v/a- merkintä tarkoittaa, että liitäntäjohto tulee oikeanpuoleisen yläjalan alta ja on/off kytkin on sijaitsee oikeassa yläkulmassa pystyputken päässä (Tango, Largo -kuivaimet) tai Bamboo-mallissa vaakaputken päässä. Koska REJ Design -kuivaimet on valmistettu ns. kuivavastustekniikalla ja ne eivät sisällä nestettä, kuivaimen voi halutessaan asentaa myös ylösalaisin, jolloin liitäntä ja kytkin jäävät vasempaan alakulmaan. Vastaavasti v/y, o/a -merkintä tarkoittaa vasen ylä/oikea alakytkentäistä mallia.


sahkoliitanta-kuva1Kaikki sähkötoimiset REJ Design -kuivaimet toimitetaan pistotulppaliitännällä, valkoisen vakioliitosjohdon pituus on 130 cm. Tilauksesta voimme toimittaa kuivaimen pidemmällä, 400 cm pistotulppajohdolla. Lisämaksusta voimme varustaa kuivaimen tehtaalla vaihtoehtoisesti myös mustalla 1,3 m pistotulppajohdolla. Liitäntäjohto tulee esim. Tango- ja Largo-kuivaimissa valitun kätisyyden mukaan oikealta/vasemmalta ylä- tai alakiinnitysjalan alta. Kuivain on sellaisenaan valmis liitettäväksi pistorasiaan. Asentaminen seinälle käy nopeasti ja helposti.

 

 

 


sahkoliitanta-kuva2Valtuutettu sähköurakoitsija voi asentaa kuivaimen myös kiinteästi niin, ettei johto jää näkyviin. Kiinteässä asennuksessa suosittelemme käytettäväksi laitteen omaa liitosjohtoa ja 16 mm asennusputkea. Kuivaimen malli sekä toivottu asennustapa- ja paikka (mm. liitäntäjohdon paikka, läpiviennin koko) kannattaa huomioda jo kohteen suunnittelu- ja rakennusvaiheessa, jotta lopputuloksesta saadaan siisti ja tyylikäs.

 


sahkoliitanta-kuva3Sähkötoimisen REJ Design -kuivaustelineen huomaamaton, merkkivalolla varustettu on/off-kytkin sijaitsee samassa kulmassa kuivainta kuin sähköliitäntä. Kuivaimen kätisyyden voi valita tilattaessa, ks. tuotetiedot.

 

 

 

 

 

 

 


sahkoliitanta-esimkuva2Oheisessa kuvassa on sähkötoiminen Tango EH 35744 v/y, o/a -kuivain asennettuna kiinteästi niin, ettei liitäntäjohto jää näkyviin. Asennus on vähäeleisen tyylikäs ja huomaamaton. Kiinteässä asennuksessa suosittelemme käyttämään laitteen omaa johtoa ja huomioimaan liitäntäjohdon paikan ja läpiviennin koon jo suunnitteluvaiheessa. On/off-kytkin on tässä esimerkissä vasemmanpuoleisen pystyputken yläpäässä.

 

 

 

 

 

 


sahkoliitanta-esimkuva1Kaikki REJ Design -sähkötoimiset kuivaimet toimitetaan pistotulppaliitännällä. Vakioliitäntäjohdon pituus on 1,3 m. Oheisessa kuvassa on kuivainmalli Tango EH 35744 vasen ylä/oikea alakytkentä. Kuivaimen voi halutessaan asentaa myös niin, että pistotulppaliitosjohto ja on/off kytkin jäävät edestä katsottuna oikeaan alakulmaan.