IDEOITA

Minkä kesä kastelee, sen se kuivaakin – vai kuivaako?

Kesällä uidaan, saunotaan ja ulkoillaan paljon. Kuivain on tarpeen myös mökillä.

Vanha sanonta pitää kyllä paikkansa, yleensä. Suomen kesässä sataa paljon, mutta useimmiten aurinko ja raikas tuuli kuivaa nopeasti sateen jäljet. Se ei aina kuitenkaan riitä. Ilmankosteus saattaa Suomessakin olla aika ajoin niin suuri, että kaikki tuntuu kuivuvan liian hitaasti. Myös kesäasunnon pesutiloissa, rantasaunan pukuhuoneessa tai vaikkapa pihavajassa tarvitaan aika ajoin paikkaa, missä kuivattaa monenlaisia asioita keleistä riippumatta. Jos aiot rakentaa tai saneerata vapaa-ajan asuntoa, ota tämä huomioon. Kuinka kätevää on ripustaa kastuneet ulkoiluvaatteet tai märät uintikamat kuivauspatterin lämpöön kuivumaan. Ei tarvitse vahtia säätä ja rynnätä korjaamaan pyyhkeitä narulta sadekuuron tieltä. Etenkin paksut froteepyyhkeet, mitkä ovat käteviä uimarannalla, kuivuvat erittäin hitaasti usein valmiiksi kosteassa kesäsäässä. Kun lisäät sähköpisteitä tai vesiputkia myös kuivaimia varten, saat samalla myös lämpöä tiloihin.Tango BTH 351310 musta -miljöökuva kph

Rantasaunan pukuhuoneeseen jää saunomisen jälkeen kosteutta. Pyyhkeet ja kylpytakit jäävät kosteina kosteaan tilaan. Usein ne tuntuvat tunkkaisilta ja nihkeiltä vielä seuraavana aamunakin aamu-uinnille mennessä. Pyyhekuivain kuivattaa nämä nopeasti. Mikä onkaan mukavampaa, kuin kietoutua valmiiksi lämpimään kylpytakkiin viileän aamu-uinnin jälkeen. Kesämökin saunan pukuhuoneeseen sopii pelkistetty ja ajaton, vaikkapa seinän väriin sävytetty kuivain, jos kiiltävä kromi tuntuu liian modernilta saunatuvan tunnelmaan.

Puutarhatöissä tai autonpesussa kastuvat niin vaatteet kuin työvälineetkin. Kalanperkuun jälkeen tarvitaan kuivaa pyyhettä ja kuivausliinaa. Jos ulkorakennuksessa tai harrastetilassa on sähköt, on kuivaimen asennus sinne helppo homma. Kuivain kuivattaa ja antaa tilaan mukavaa lisälämpöä samalla, kun varusteet kuivuvat käyttökuntoon. Sähkökäyttöisen kuivaimen voit niin halutessasi ottaa pois pistorasiasta tai kytkeä pois päältä talven ajaksi, jos vaja jää kylmilleen. Pyyhekuivain tuo pieniä, mukavuutta lisääviä asioita monenlaisiin arkipäivän toimiin, kaikenlaisiin tiloihin.