IDEOITA

Siivoojan kaveri

Kukapa rakastaisi siivoamista, mutta kaikki rakastavat puhdasta kotia. Pyyhekuivain auttaa edes hiukan päivittäissiivousta.

Mistä sitä pölyä, tahraa ja leivänmurua oikein kertyy, aina ja jatkuvasti? Vaikka kuinka siististi yrittäisi elää, saa pintoja pyyhkiä useita kertoja päivässä. Pyyhekuivain ei valitettavasti tee sitä puolestasi, mutta se voi helpottaa arjen toimia. Minne laitat kostean liinan pölyjen pyyhkimisen ja pöydän puhdistuksen jälkeen? Huuhtelet sen juoksevan veden alla, puristat kuivaksi ja mitä sitten? Olohuoneen tai keittiön patterille? Harva meistä valitsee siivousliinat sopimaan olohuoneen sisustuksen väreihin, jotta liina olisi siinä kuivuessaan osa sisustusta. Kodinhoitohuoneeseen tai kylpyhuoneeseen asennettu pyyhekuivain hoitaa siivousliinojen kuivattamisen nopeasti ja siististi. Toki piiloon niitä ei sielläkään saa, mutta liinat kuivuvat todella nopeasti lämpimällä kuivaimella, koukkuihin tai pienoihin ripustettuina. Sitten ne voikin siirtää komeroon piiloon.

Asuntomessut 2016

Lattianpesumopit, lattialiinat ja -pyyhkimet ovat monesti paksuja ja vaikeasti kuivuvia. Ne keräävät kosteana helposti bakteereita ja alkavat haista. Pesun jälkeen saat ne kuivaksi pyyhekuivaimeen kiinnitetyissä koukuissa tai irtohyllyn pienoille ripustettuina. Jos tila kylpyhuoneessa on pieni ja hyllyt jäävät häiritsevästi kulkureitille, hyllyn voi säilyttää kuivaimeen ripustettuna pystysuunnassa tai lisätarvikkeet voi kuivattamisen jälkeen nostaa kaappiin.

Kuivaimen voi sijoittaa myös suoraan siivouskomeroon. Komerossa voit kätevästi kuivattaa ja säilyttää siivousvälineet seuraavaa käyttökertaa varten, poissa näkyvistä.

Pienissä, etenkin vanhoissa kerrostaloasunnoissa ei aina ole erillistä siivouskomeroa. Pienen kylpyhuoneen sähkökäyttöinen pyyhekuivain voi toimia myös eräänlaisena siivouskomeron korvikkeena. Ripusta kaunis kangaspussukka kuivaimen tangolle tai koukkuun. Siinä voit säilyttää erilaisia siivouksessa ja pyykkihuollossa tarvittavia tavaroita, kuten niitä kuivuneita, puhtaita siivousliinoja, pesupusseja ja pyykkipoikia. Kuivaimen yläosaan kiinnitettävälle hyllylle voit nostaa kauniin, kevyen korin.  Siellä voit säilyttää muun pikkutavaran lisäksi myös irtokoukkuja. Nämä pikkuideat ovat juuri niitä kivoja ratkaisuja, joilla saa vähän ankeammankin kylpyhuoneen kauniimmaksi ja käytännöllisemmäksi. Vuokra-asuntoonkin voi asentaa irrallisen sähkökäyttöisen pyyhekuivaimen, jos vuokraisäntä antaa luvan. Sen voi sitten pois lähtiessään ottaa mukaansa ja käyttää seuraavassa asunnossa kuin minkä tahansa irtokalusteen. Investointina kohtuuhintainen, mutta palvelee monessa.