Mikä sai palkitun suomalaisen huippumuotoilijan valitsemaan juuri REJ Design -kuivaimet?

26.10.2021

Suomessa ja kansainvälisesti ihmisten sydämet valloittaneiden Secto Design -valaisimien suunnittelija, arkkitehti ja muotoilija Seppo Koho, on loppusuoralla kolme vuotta kestäneen oman talonsa rakennusprojektin kanssa. Koho haluaa tuoda uuteen kotiinsa runsaasti viimeisteltyä käsityötä ja siksi kotimaiset ja ajattomat REJ Design -kuivaimet olivat hänelle selvä valinta.

Seppo Koho, Arkkitehti Safa ja sisustusarkkitehti/kalustesuunnittelija Sio, on palkittu huippuarkkitehti/muotoilija, joka tunnetaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Koho työskenteli uransa alkutaipaleella sisustusarkkitehtuurin parissa, mutta on sittemmin tehnyt myös kalustesuunnittelua ja muotoilua. Nykyisin pääsääntöisesti valaisimia suunnitteleva Koho tutustui REJ Design -kuivaimiin jo vuosia sitten suunnitellessaan kuivaimia osaksi asiakkaidensa sisustuksia. Kuivaimet piirtyivät hänen mieleensä positiivisesti, ja siksi nyt omaa kotia rakentaessaan hän halusi sellaiset myös itselleen.

Koho valitsi REJ Designin valikoimasta pieneen tilaan sopivat Tango EH 35744 -kuivaimet kromin sävyssä, sillä yhdistelmän ajaton tyylikkyys ja kromin kiilto tekivät häneen syvän vaikutuksen. Pukeutumis- ja kodinhoitotilaan sijoitetut kuivaimet palvelevat Kohon kodissa pääsääntöisesti pyyhkeiden, mutta satunnaisesti myös pyykkien kuivattamisessa. Kuivaimet tuovat lattialämmityksellä varustettuun taloon kaivattua mukavuuslämpöä ja helpotusta arkeen nopean kuivatustehonsa ansiosta. Kuivaimet ovat lunastaneet paikkansa päivittäisessä käytössä, ja Koho kertookin olevansa niihin erittäin tyytyväinen ja suosittelevansa niitä ehdottomasti myös muille, jotka kaipaavat kotiinsa helppoutta ja pientä arjen luksusta.

Muotokieli, detaljisuus ja vähäelkeisyys tekivät vaikutuksen

Rauhallisuutta, johdonmukaisuutta ja ajattomuutta omissa suunnittelutöissään arvostava Koho ihastui aikoinaan REJ Design -kuivaimiin samoista syistä. REJ Designin ajaton ja selkeä muotoilu, tarkasti mietityt yksityiskohdat ja laadukas viimeistely olivat syitä, miksi REJ Design -kuivaimet olivat ainoa vaihtoehto, mitä Koho harkitsi miettiessään omaan kotiinsa tulevia kuivaimia.

”Kun Secto Design -valaisimien ideaa tuodaan läpi, voitaisiin sitä kuvata ikään kuin viivan piirtämisenä, jonka lopuksi tulee piste. Tämä piste on valmis ja krumeluuriton designtuote. Samankaltainen pelkistettävyyden idea on nähtävillä myös REJ Design -kuivaimissa.”

Tuotevalinnoissa korostuu kotimaisuus

Yksinkertaisen, tyylikkään ja joka kotiin sopivan muotoilun lisäksi REJ Design -kuivaimia ja Secto Design -valaisimia yhdistää myös kotimaisuus. REJ Designin vesi- ja sähkötoimisten kuivaimien suunnittelutyön takana on arvostettuja suomalaisia muotoilijoita, ja kuivaimet valmistetaan käsityönä Suomessa korkealaatuisesta kuparista. Kotimaisuus onkin aina ollut REJ Designin toiminnan perusta ja merkkinä tästä yritykselle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Secto Design -valaisimet puolestaan syntyivät Kohon halusta suunnitella puinen valaisin, jota voitaisiin valmistaa sarjatuotantona Suomessa kotimaisesta puusta. Kotimaisuus on Koholle ehdoton kriteeri kaikkien muotoilualan tuotteiden valinnassa ja hän pitääkin itseään kotimaisuuden puolestapuhujana. Kotimaisuus on etenkin tänä päivänä vastuullinen valinta, jolla on monia kauaskantoisia vaikutuksia. Suomessa on valtavan paljon ensiluokkaista ammattitaitoa niin suunnittelun, valmistuksen kuin työvoimankin osalta ‒ ei heitetä sitä hukkaan.

 

Lisätietoa:

REJ Design Oy , mail(@)rejdesign.fi, (artikkelin kuva; REJ Design arkisto)