Sähkötoimisten kuivainten liitännät

REJ Design sähkötoimisissa kuivaimissa on kaksi liitäntä-/asennustapaa;  kiinteä asennus (upposasennus) tai pistotulppa-asennus. Alta löydät tietoa näistä molemmista liitäntätavoista sekä sähkötoimisen kuivaimen rakenteesta ja siitä mitä tulisi huomioida kuivainta tilatessa.

Uuden REJ Pro® -asennusmenetelmän ansiosta kuivain on helppo ja nopea asentaa kiinteästi tai pistotulppajohdolla. Kuivaimen toimituspakettiin kuuluu REJ Pro -kiinteä asennussarja. Mikäli kuivain halutaan asentaa pinta-asennuksena, tähän toteutukseen on saatavilla lisävarusteena eri pituisia valkoisia ja mustia REJ Pro -pistotulppajohtoja.

Kiinteä asennus/liitäntä

Kuivaimen toimituspakettiin kuuluu REJ Pro -kiinteä asennussarja. Valtuutettu sähköurakoitsija voi kytkeä kuivaimen kiinteästi, niin ettei mitään johtoja jää näkyviin.

Kuivaimen malli sekä toivottu asennustapa- ja paikka (mm. liitäntäjohdon paikka, läpiviennin koko) kannattaa huomioida jo kohteen suunnittelu- ja rakennusvaiheessa, jotta lopputuloksesta saadaan siisti ja tyylikäs. Kuivaimen suunnitteluvaiheessa, ennen asennusta huomioi asennusetäisyydet ja turvallisuusmääräykset. Tutustu huolella asennus- ja tuoteohjeisiin.

REJ Pro -seinäkytkentä soveltuu kalustekaapelille tai asennuskaapelille MMJ 3 x 1,5 mm2. Jos asennuksessa käytetään kaapelisuojaputkea sen halkaisija voi olla enimmillään 20 mm, jotta laipan kiinnitysruuville jää riittävästi tilaa.

Huomio! Kiinteässä asennuksessa ajastimella varustettu kuivain tulee asentaa käyttäjän ulottuvilla olevan erillisen virrankatkaisun taakse. Vaade perustuu standardiin:  IEC 60335-standardi.

Pistotulppaliitäntä/-asennus

Kuivaimen voi asentaa myös pistotulppajohdolla. Asentaminen seinälle käy helposti ja nopeasti. Kuivaimen asennuksen voi vaivattomasti suorittaa itse. REJ Pro -pistotulppajohtoja on saatavilla lisävarusteena.

REJ Pro -pistotulppajohtovaihtoehdot ovat:

  • valkoinen 0,3 m/ 1,3 m/ 4 m
  • musta 0,3 m/ 1,3 m

Oheisessa kuvassa on kuivainmalli Tango E 35744 vasen ylä-/oikea alakytkentä. Kuivaimen voi halutessaan kääntää ja asentaa myös niin, että pistotulppaliitosjohto ja virtakytkin jäävät edestä katsottuna oikeaan alakulmaan.

Ennen kuivaimen hankintaa ja asennusta huomioi asennusetäisyydet ja turvallisuusmääräykset. Tutustu huolella asennus- ja tuoteohjeisiin.

 

Kuivaimen virtakytkimet

Sähkötoimisen kuivaimen huomaamaton, merkkivalolla varustettu virtakytkin on integroitu pystyputken päähän, lukuun ottamatta Bamboo-malliston kuivaimia, joissa virtakytkin sijaitsee vaakaputken päässä. Virtakytkin sijaitsee samassa kulmassa kuivainta kuin sähköliitäntä. Kuivaimen virtakytkimen/liitoskulman paikan voi valita tuotetta tilattaessa. Sähkötoimisen kuivaimen tuotetietojen OY/VA- merkintä tarkoittaa, että liitäntäjohto tulee oikeanpuoleisen yläjalan alta ja virtakytkin on sijaitsee oikeassa yläkulmassa pysty- tai vaakaputken päässä. REJ Design -kuivaimet on valmistettu ns. kuivavastustekniikalla ja ne eivät sisällä nestettä, kuivaimen voi halutessaan asentaa myös ylösalaisin, jolloin liitäntä ja kytkin jäävät vasempaan alakulmaan. Vastaavasti VY/OA -merkintä tarkoittaa vasen ylä/oikea alakytkentäistä mallia. Kuivain malleissa Tango-, Largo-, ja E Bamboo Duo liitäntäkulma ja virtakytkin  tulee valitun kätisyyden mukaan oikealta/vasemmalta ylä- tai alakiinnitysjalan alta. Vivo- ja Bamboo E Quarter-mallit ovat yläkytkentäisiä, joten kätisyys on ylä oikea (OY) tai ylä vasen (VY).

Ajastimellinen virtakytkin

Toimintoja ohjataan painamalla kevyesti virtakytkintä. LED-merkkivalo näyttää kuivaimen eri toiminnot, joita ovat:

Pois päältä,  4 h-ajastin, 8 h-ajastin, kokoaikaisesti päällä.  

 

ON/OFF- virtakytkin

Kuivain laitetaan päälle ja pois päältä painamalla virtakytkintä.