Sähkötoimisten kuivainten liitännät

REJ Design sähkötoimisissa kuivaimissa on kaksi liitäntä-/asennustapaa; kiinteä asennus (upposasennus) tai pistotulppa-asennus. Alta löydät tietoa näistä molemmista liitäntätavoista sekä sähkötoimisen kuivaimen rakenteesta ja siitä, mitä tulisi huomioida kuivainta tilatessa.

Kuivaimen liitosjohto

Lorem ipsum

Kuivaimen toimituspakettiin kuuluu REJ Pro -kiinteä asennussarja.

 

Pistotulppaliitäntä/-asennus

Kuivain toimitetaan pistotulppaliitännällä, joten kuivain on sellaisenaan valmis liitettäväksi pistorasiaan. Asentaminen seinälle käy helposti ja nopeasti. Kuivaimen asennuksen voi vaivattomasti suorittaa itse. Oheisessa kuvassa on kuivainmalli Tango EH 35744 vasen ylä-/oikea alakytkentä. Kuivaimen voi halutessaan käntää ja asentaa myös niin, että pistotulppaliitosjohto ja virtakytkin jäävät edestä katsottuna oikeaan alakulmaan. Ennen kuivaimen hankintaa ja asennusta huomioi asennusetäisyydet ja turvallisuusmääräykset. Tutustu huolella tuote- ja asennusohjeisiin.

 

Kiinteä asennus/liitäntä

Kuivain on sellaisenaan valmis liitettäväksi pistorasiaan.

Valtuutettu sähköurakoitsija voi asentaa kuivaimen myös kiinteästi niin, ettei johto jää näkyviin. Kiinteässä asennuksessa suosittelemme käytettäväksi laitteen omaa liitosjohtoa ja max. 16 mm sähköasennusputkea. Kuivaimen malli sekä toivottu asennustapa- ja paikka (mm. liitäntäjohdon paikka, läpiviennin koko) kannattaa huomioda jo kohteen suunnittelu- ja rakennusvaiheessa, jotta lopputuloksesta saadaan siisti ja tyylikäs. Kiinnitys/liitoskohtaan johdollisen kiinnityslaipan alle kannattaa tuoda 6,7 mm sähköjohdolle mitoitettu sähköasennusputki valmiiksi (max läpimitta 16 mm, jotta laipan kiinnitysruuville jää riittävästi tilaa).Huomio! Kiinteässä asennuksessa ajastimella varustettu kuivain tulee asentaa käyttäjän ulottuvilla olevan erillisen virrankatkaisun taakse. Kuivaimen suunnitteluvaiheessa, ennen asennusta huomioi asennusetäisyydet ja turvallisuusmääräykset.  Tutustu huolella tuote- ja asennusohjeisiin.

Kuivaimen virtakytkimet

Sähkötoimisen kuivaimen huomaamaton, merkkivalolla varustettu virtakytkin on integroitu pystyputken päähän, lukuun ottamatta Bamboo-malliston kuivaimia, joissa virtakytkin sijaitsee vaakaputken päässä. Virtakytkin sijaitsee samassa kulmassa kuivainta kuin sähköliitäntä. Kuivaimen virtakytkimen/liitosjohdon paikan voi valita tuotetta tilattaessa. Sähkötoimisen kuivaimen tuotetietojen o/y, v/a- merkintä tarkoittaa, että liitäntäjohto tulee oikeanpuoleisen yläjalan alta ja virtakytkin on sijaitsee oikeassa yläkulmassa pysty- tai vaakaputken päässä. REJ Design -kuivaimet on valmistettu ns. kuivavastustekniikalla ja ne eivät sisällä nestettä, kuivaimen voi halutessaan asentaa myös ylösalaisin, jolloin liitäntä ja kytkin jäävät vasempaan alakulmaan. Vastaavasti v/y, o/a -merkintä tarkoittaa vasen ylä/oikea alakytkentäistä mallia. Kuivain malleissa Tango-, Largo-, ja E Bamboo Duo 2 liitäntäjohto ja virtakytkin  tulee valitun kätisyyden mukaan oikealta/vasemmalta ylä- tai alakiinnitysjalan alta. Vivo- ja E Bamboo Quarter-mallit ovat yläkytkentäisiä, joten kätisyys on ylä oikea tai ylä vasen.

Ajastimellinen virtakytkin

Toimintoja ohjataan painamalla kevyesti virtakytkintä. LED-merkkivalo näyttää kuivaimen eri toiminnot, joita ovat:

Pois päältä,  4 h-ajastin, 8 h-ajastin, kokoaikaisesti päällä.  

 

ON/OFF- virtakytkin

Kuivain laitetaan päälle ja pois päältä painamalla virtakytkintä.