Vesitoimisten kuivainten kytkennät

Kaikki vesitoimiset REJ Design -kuivaustelineet soveltuvat asennettaviksi sekä käyttövesi- että lämmitysjärjestelmään.

Vesitoimisissa kuivaimaimissa on kaksi kytkentä-/asennustapaa; pinta-asennus tai uppoasennus. Alta löydät tietoa näistä molemmista kytkentätavoista sekä vesitoimisen kuivaimen rakenteesta ja siitä, mitä tulisi huomioida kuivainta tilatessa.

Kuivaimen varustelu ja kytkentävaihtoehdot

Kaikissa vesitoimisissa REJ Design Tango-, Largo-, Bamboo- ja Vivo-kuivaimissa on tehdasasennetut peitelaipat kiinnitysjaloissa (2 kpl). Laipat toimitetaan myös Duetto-kuivaimen mukana. Peitelaipat vastaavat ulkomuodoltaan Oraksen epäkesko- ja suoravesiliittimien laippoja ja sopivat yhteen myös pinta-asennuskulmien kanssa. Kuivaimen kiinnityskohtiin ei jää ruuveja näkyviin, kiinnitys on huomaamaton ja tyylikäs. Kuvassa tehdasasennettu peitelaippa:

alakytkenta-kuva1

Kuivaimen uppoasennus

Uppoasennus voidaan toteuttaa silloin, kun vesiputket on asennettu seinärakenteen sisälle ja ulosotot suunniteltu ja asennettu sopimaan ko. kuivainmallin kytkentävälille. Vesiputket eivät jää näkyviin.

Vesitoimisen kuivaimen uppoasennuksessa suosittelemme käytettäväksi Oraksen epäkesko- tai suoraliittimiä. Vesiliittimet eivät sisälly kuivaimen toimituspakettiin. Oraksen epäkeskoliittimiä on saatavilla REJ Designin lisävarusteena, ks. lisävarusteet epäkeskoliitinpari. Asennuksesta vastaavalla LVI-alan ammattilaisella on yleensä asennuksessa tarvittavat liittimet mukanaan. Suosittelemme kuitenkin erikoisvärisen kuivaimen tilauksen yhteydessä tilaamaan vesiliittimet samaan aikaan, näin liitimien peitelaipat ovat samanvärisiä kuivaimen kanssa ja kokonaisuudesta tulee yhtenäinen. Kuvassa epäkeskoliitin peitelaipoilla.

alakytkenta-kuva3

Kuivaimen pinta-asennus

Pinta-asennustapaa käytetään silloin, kun vesiputket on asennettu seinärakenteen pintaan tai kun kuivain halutaan liittää esim. käyttövesijärjestelmään jälkiasennuksena.

Pinta-asennuskohteissa suosittelemme käyttämään vesitoimisen kuivaimen asennuksessa Oraksen pinta-asennusliittimiä. Vesiliittimet eivät sisälly kuivaimen toimituspakettiin, mutta tarvittaessa ne voidaan toimittaa tilauksesta, ks lisävarusteet pinta-asennuspari. Asennuksesta vastaavalla LVI-alan ammattilaisella on yleensä kaikki asennukseen tarvittavat liittimet mukanaan. Suosittelemme kuitenkin erikoisvärisen kuivaimen tilauksen yhteydessä tilaamaan vesiliittimet samaan aikaan, näin liittimien peitelaipat ovat samanvärisiä kuivaimen kanssa ja kokonaisuudesta tulee yhtenäinen. Kuvassa pinta-asennusliitin peitelaipoilla.

alakytkenta-kuva2

Kuivaimen kytkennän sijainti

REJ Design alakytkentäiset vesitoimiset kuivaimet

REJ Design -vesitoimisten kuivainten vakiomalleista valtaosa on ns. alakytkentäisiä malleja eri kytkentäväleillä.

Oheisessa kuvassa on vesitoiminen, alakytkentäinen Tango BTH 35744 -kuivain asennettuna lämmitys- tai käyttövesijärjestelmään käyttäen Oraksen pinta-asennusliittimiä (eivät sisälly toimituspakettiin).

REJ Design yläkytkentäiset vesitoimiset kuivaimet

REJ Design -yläkytkentäisten vakiomallien vesiliitäntä tehdään yläjaloista, jolloin lopputuloksesta saadaan mahdollisimman siisti ja tyylikäs. Yläkytkentäiset kuivaimet soveltuvat erinomaisesti eritoten korjausrakentamiskohteisiin, joissa vesiputket asennetaan kattoon tai katonrajaan. Näin vesiputkien pinta-asennusvetoja jää näkyviin mahdollisimman vähän.

Ohessa esimerkki yläkytkentäisen vesitoimisen kuivaimen asennuksesta silloin, kun vesiputket on asennettu seinärakenteen pintaan (kuvan malli yläkytkentäinen Tango BTH 50744).

5488245_tango_bth_50744_ylakytkenta

REJ Design sivukytkentäiset vesitoimiset kuivaimet

Tietyt REJ Design -kuivaimet ovat vakiona sivukytkentäisiä. Kuivain kytketään käyttövesi- tai lämmitysjärjestelmään sivusta (liittimet sijaitsevat päällekkäin samalla puolella kuivainta). Tarkista kytkentäväli tarkemmista tuotetiedoista ko. tuotteen kohdalta. Sivukytkentäisissä kuivaimissa on kaksi ilmaruuvia, joten ne voidaan kytkeä joko oikealta tai vasemmalta puolelta.

v-largo_80404v-smart_602