Pyyhekuivain osana skandinaavista sisustusta

Satu Lappalainen rakennutti perheineen hirsitalon Espoon Laaksolahteen. Jo ennen rakentamista yksi asia oli päätetty: pyyhekuivain hankitaan kodinhoitohuoneeseen. REJ Designin valkoinen pyyhekuivain sulautuu upeasti hirsikodin skandinaaviseen sisustukseen.

Satumainen hirsitalo -blogia kirjoittava Satu Lappalainen aloitti 2,5 vuotta sitten omakotitalon suunnittelun, kun rivitaloasunnon neliöt kävivät ahtaiksi. Nyt nelihenkinen perhe on asunut unelma-asunnossaan jo vuoden. Koti pihapiireineen vastaa nykyajan asumisen haaveita: kodin sisustus on skandinaavinen ja sävyissä korostuvat vaalean eri vivahteet luonnonsävyjä unohtamatta. Rakennusmateriaaleissa ja sisutuksessa arvostetaan kotimaisia tuotteita.

Perheen arki on hyvin aktiivista ja ulkona vietetään paljon aikaa. Päiväkoti-ikäiset lapset pitävät vanhemmat jatkuvassa liikkeessä. Pyyhekuivain kodinhoitohuoneessa oli tullut tutuksi jo aikaisemmilta vuosilta, kun Lappalaiset asuivat vielä vuokralla kerrostalossa. Silloin Satu havahtui ajatukseen, että haluaa jatkossakin saada pyyhkeet kuivaksi pyyhekuivaimella  jo välttääkseen ikävän ummehtuneen hajun pyyhkeissä. Kun oman talon rakentamisen edetessä kuivaimen hankinta tuli ajankohtaiseksi, alkoi vaihtoehtojen selvittäminen. REJ Designin muotokieli, laadukkuus ja kotimaisuus erottuivat kilpailijoista ja yritys nousi perheen suosikiksi.

Lasten kasvaessa korostuu kuivaimen tarve

Ensimmäinen, sisutukseen täydellisesti sopiva valkoinen pyyhekuivain, asennettiin kodinhoitohuoneeseen talon valmistumisen yhteydessä. Kuivaimen tarkoituksena on pääasiassa kuivattaa pyyhkeitä. Erikseen hankitut lisätarvikkeet ovat olleet oivallinen lisä.

Käyttötarpeet lisääntyivät lasten kasvaessa. Erityisesti ulkoilu- ja kuravaatteet sekä kengät kaipasivat myös kuivattamista. Tätä varten perhe hankki vielä toisen kuivaimen eteiseen. Hankinta on ollut ehdoton. Satu kuivattaa kenkiä Pivo-hyllyn päällä, jolloin tilaa jää enemmän vaatteille. Hyllyltä löytyykin usein omat golfkengät, lenkkarit tai lasten kengät. Sähkötoimisen kuivaimen ajastin on ollut erinomainen valinta. Kuivattava asia määrittää sen, kumpaa ajastintoimintaa käytetään. Tämä lisää myös kuivaimen ekologisuutta.

”Kuivain on päivittäisessä käytössä ja on ihan ehdoton ruuhkavuosin apu. Pieni tyylikäs asia tuo niin paljon iloa ja helppoutta arkeen” –Satu Lappalainen

Seuraavaksi suunnitellaan pyyhekuivain kesämökille

Vauhdikasta perhettä rakentaminen on puraissut toden teolla. Seuraavana vuorossa on kesämökin rakentaminen Siuntion suunnalle. REJ Designin kuivaimet huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa, jolloin kuivainten johdot saadaan pois näkyvistä.

Pyyhekuivain olisi ollut oiva valinta myös omakotitalon kylpyhuoneeseen. Kuivain olisi tullut huomioida jo sähkösuunnitteluvaiheessa, jotta sen olisi saanut kiinteästi asennettua. Tämä jäi harmittamaan myöhemmin, myöntää Satu ja lisää samalla, että kesämökillä tämä huomioidaan ajoissa.

Katso Instagramista kuvia talosta ja sen rakennusprojektista: @Satumainen_hirsitalo